Världens Godaste Shrimp saganaki*

Publicerad 2025-06-09
Uppdaterad 2025-06-09
0
Det här är Världens Godaste Shrimp saganaki *enligt mig själv, lika god som den du äter i Grekland!
Ingredienser 21
Svårighet: Medel
65 min

Ingredienser

4 Portioner

Kryddor

Gör så här

  1. 1

    Ta fram räknorna i god tid så att de hinner tina. Låt dem tina långsamt i kylen dagen innan de ska användas.

  2. 2

    Hacka löken och vitlöken fint.

  3. 3

    Hetta upp olja och smör i en kastrull eller stor stekpanna. Lägg i löken och vitlöken och stek tills mjuk, ungefär 3 minuter. Tillsätt sedan tomatpurén och fräs den ytterligare 2-3 minuter.

  4. 4

    Tillsätt Metaxa och låt den reducera till hälften.

  5. 5

    Finhacka den färska oreganon samt persiljan om du inte använder den fryst.

  6. 6

    Tillsätt alla ingredienser, förutom räkorna, och låt såsen sjuda/småkoka i cirka 20-40 minuter. Den blir godare ju längre den får koka, men om du har begränsat med tid är 20 minuter tillräckligt.

  7. 7

    Skala räkorna medan såsen sjuder.

  8. 8

    Ställ in ugnen på 225 grader varmluft

  9. 9

    Häll såsen i en ugnsfast form. Lägg i räkorna och toppa med den rivna eller smulade osten.

  10. 10

    Gratinera i cirka 8–10 minuter, eller tills osten har fått en fin färg och räkorna är genomvarma.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar