Ramslök och broccolisallad
Gör så här
-
1
Skala ingefäran med hjälp av en sked. Skiva sedan ingefäran. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.
-
2
Lägg alla ingredienser förutom ramslöken i en matberedare och mixa till en slät dressing. Mixa sedan i ramslöken. Använd direkt eller häll över i en lämplig behållare och förvara i kylskåpet i upp till 2-3 dagar.
-
1
Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de har fått en fin färg.
-
2
Skölj eller tvätta broccolin vid behov och ta bort eventuella skadade blad. Skär bort stammen, skala det yttersta lagret och skiva sedan ner den i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.
-
3
Skiva gurkan tunt, gärna med en mandolin. Finhacka salladslöken och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen stå och dra i minst 10 minuter.
-
4
Strö fröna över salladen vid serveringen.
Dressingen