Ramslök och broccolisallad

Publicerad 2025-06-09
Uppdaterad 2025-06-09
0
Härlig och smakrik broccolisallad med gurka som smaksätts med ramslöksdressing. En god och vårig sallad som verkligen passar till allt du önskar, från klassisk indisk matkultur till svensk husmanskost
Ingredienser 14
Svårighet: Lätt
25 min

Ingredienser

3 Portioner

Ramslöksdressingen

Salladen

Gör så här

    Dressingen

  1. 1

    Skala ingefäran med hjälp av en sked. Skiva sedan ingefäran. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser förutom ramslöken i en matberedare och mixa till en slät dressing. Mixa sedan i ramslöken. Använd direkt eller häll över i en lämplig behållare och förvara i kylskåpet i upp till 2-3 dagar.

  3. 1

    Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de har fått en fin färg.

  4. 2

    Skölj eller tvätta broccolin vid behov och ta bort eventuella skadade blad. Skär bort stammen, skala det yttersta lagret och skiva sedan ner den i mindre bitar. Dela broccolin i små buketter.

  5. 3

    Skiva gurkan tunt, gärna med en mandolin. Finhacka salladslöken och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen stå och dra i minst 10 minuter.

  6. 4

    Strö fröna över salladen vid serveringen.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar