Indisk Broccolisallad
Gör så här
-
1
Skala ingefäran med hjälp av en sked och skiva den. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.
-
2
Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt är slätt.
-
1
Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.
-
2
Skölj eller tvätta broccolin vid behov, ta bort eventuella skadade blad och skär bort stammen för att använda den till något annat. Dela broccolin i små buketter.
-
3
Finhacka den röda chilin samt koriandern och myntabladen.
-
4
Ta bort kärnan från dadeln, skär den sedan i mindre bitar och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen dra i minst 10 minuter.
-
5
Vid servering, strö över fröna, pressa över lite färsk lime och toppa eventuellt med korianderblad.
Myntadressing