Indisk Broccolisallad

Publicerad 2025-06-09
Uppdaterad 2025-06-09
0
Den här Broccolisalladen med smaker från Indien är så himla god, där broccolin får stå i fokus och du får härlig sötma, syra och hetta i en och samma tunga med lite crunch på toppen.
Ingredienser 16
Svårighet: Medel
45 min

Ingredienser

3 Portioner

Broccoli salladen

Myntadressing

Gör så här

    Myntadressing

  1. 1

    Skala ingefäran med hjälp av en sked och skiva den. Ta bort kärnorna från den gröna chilin och dela den i mindre bitar.

  2. 2

    Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa tills allt är slätt.

  3. 1

    Rosta pumpakärnor och solroskärnor i en torr stekpanna tills de har fått fin färg.

  4. 2

    Skölj eller tvätta broccolin vid behov, ta bort eventuella skadade blad och skär bort stammen för att använda den till något annat. Dela broccolin i små buketter.

  5. 3

    Finhacka den röda chilin samt koriandern och myntabladen.

  6. 4

    Ta bort kärnan från dadeln, skär den sedan i mindre bitar och blanda ihop allt utom fröna i en skål. Låt salladen dra i minst 10 minuter.

  7. 5

    Vid servering, strö över fröna, pressa över lite färsk lime och toppa eventuellt med korianderblad.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar