Spetskål med spanska smaker

Publicerad 2024-03-21
Uppdaterad 2024-03-21
0
Härligt ugnsrostad spetskål med spanska smaker, du gör en paste av bland annat tomat, persilja mandel och vitlök som du blandar ihop med smöret! Sen får kålen rostas i ugnen
Ingredienser 13
Svårighet: Lätt
50 min

Ingredienser

3 Portioner

Spansk paste

Övrigt

Att toppa med

Gör så här

    Spansk paste

  1. 1

    Rosta mandeln i 10 minuter vid 180 grader varmluft, låt den sedan svalna.

  2. 2

    Blanda allt utom oljan med en stavmixer eller matberedare.

  3. 3

    Avsluta genom att tillsätta oljan och mixa igen, samt smaka av med salt och peppar.

  4. Övrigt

  5. 4

    Blanda ihop pasten med rumsvarmt smör till en homogen massa, dela spetskålen på mitten och bred ut smöret över den.

  6. 4

    Sätt ugnen på 160 grader varmluft och tillaga spetskålen i 20 minuter. Höj värmen till 180 grader och låt kålen gå ytterligare 10 minuter.

  7. 6

    Servera toppad med riven hårdost och färsk persilja.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar