Sockerfri Kyckling Shawarma

Publicerad 2024-03-28
Uppdaterad 2024-03-28
0
Upplev smakerna från Mellanöstern – det har aldrig varit enklare att göra din egen sockerfria kyckling shawarma. Den härliga marinaden kombinerar den aromatiska shawarma-kryddan med grekisk yoghurt, vinäger, citron samt en touch av vitlök. Det är enkelt att tillaga i din egen långpanna, vilket gör det till det perfekta valet för en stressfri kväll. Låt kycklingen marinera om tiden finns; annars kan du lägga kycklingen i formen direkt.
Ingredienser 10
Svårighet: Lätt
35 min

Ingredienser

4 Portioner

Marinaden

För ökad saftighet!

Tips & Tricks

Gör så här

  1. 1

    Hacka kycklinglårfilé i strimlor, inte för tunt.

  2. 2

    Skiva löken och paprikan i tunna skivor

  3. 3

    Lägg kycklingen + grönsakerna i en bunke. Tillsätt alla ingredienser till marinaden och blanda väl. Täck bunken ordentligt och ställ in den i kylen i cirka 8-12 timmar om du har tid. Annars kan du tillaga kycklingen direkt.

  4. 4

    Sätt ugnen på 210 grader varmluft sätt in ugnsplåten i mitten av ugnen och grädda i 10 minuter

  5. 5

    Öka värmen till 240 grader varmluft och tillaga ytligare 5 minuter sen är det bara att servera med grönsakerna du tycker om

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar