Såhär tillagar du en spagettipumpa!

Publicerad 2023-01-11
Uppdaterad 2023-05-10
1
Bästa substitutet till pasta enligt mig är spagettipumpa därav namnet, för att kunna använda pumpan på bästa sätt rekommenderar jag att ugnsbaka den och det kommer du lära dig genom detta recept/inlägg. Förutom att använda pumpan som pasta kan du ha i vissa rätter eller som att göra vegetariska biffar på den.
Ingredienser 2
Svårighet: Lätt
45 min

Ingredienser

5 Portioner

Gör så här

    Såhär tillagar du pumpan

  1. 1

    Ställ in ugnen på 180 grader.

  2. 2

    Dela spaghettipumpan i två halvor genom att skära den på längden med en vass kniv. Var försiktig, eftersom den är mycket hård. Ta bort kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked.

  3. 3

    Salta pumpahalvorna och lägg dem med skärsidan nedåt i en ugnsform eller på en plåt.

  4. 3

    Ugnsbaka tills köttet är mört, ungefär 35 minuter. Tillsätt lite vatten i plåten, en centimeter i botten är tillräckligt. Om du har en ångugn, använd ångfunktionen på 40% ånga.

  5. 5

    Låt svalna lite och gröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv från mitten i cirklar. På så sätt får du ut så mycket spagetti som möjligt.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar