Hasselbacks aubergine

Publicerad 2024-03-21
Uppdaterad 2024-03-25
0
Välkommen att prova Hasselbacks aubergine, en mjukare variant än den du är van vid. Den är smakrik och fantastiskt god till vårens alla rätter, eller som en måltid i sig. Den kräver tålamod att tillaga, men är väl värd tiden när den är klar.
Ingredienser 11
Svårighet: Medel
85 min

Ingredienser

3 Portioner

Tomatsmöret

Att toppa med

Aubergine

Gör så här

    Auberginen

  1. 1

    Skär auberginen i tunna skivor utan att skära igenom helt. För att undvika detta kan du lägga en träsked under och skära tills du känner skedens kant; på så sätt undviker du att skära igenom auberginen.

  2. Smöret

  3. 2

    Blanda samman ingredienserna till tomatsmöret. Om du inte har smör som är rumsvarmt, kan du hyvla det med en osthyvel för att få det att bli rumsvarmt.

  4. 3

    Ställ in ugnen på 200 grader varmluft eller 220 grader över- och undervärme.

  5. 4

    Fyll varje "skiva" med fyllningen och placera auberginen i en ugnsfast form som har ett tillhörande lock; jag använde en gjutjärnsgryta. Sätt på locket och tillaga i 35 minuter.

  6. 4

    Sänk ugnstemperaturen till 180 grader för varmluft eller 190 grader för över- och undervärme. Toppa sedan med lite finriven parmesan, fetaost eller chèvre och gratinera i ytterligare 20-25 minuter.

  7. Toppingen

  8. 5

    Hacka pekannötter, soltorkade tomater och purjolök grovt. Toppa auberginen med blandningen vid servering.

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar