Bästa LCHF Moussakan

Publicerad 2022-12-22
Uppdaterad 2023-05-10
3
Äntligen kommer bästa receptet Moussakan helt LCHF vänligt gjord utan potatis och utan mjöl/redning. Full av autistiska smaker ifrån Grekland mynta och oregano bland annat. Har blivit en riktig favorit här hemma och blir så god att du vill äta denna grekiska rätt om och om igen. Receptet kräver sin lilla tid men räcker till stor volym och du gör mycket åt gången.
Ingredienser 23
Svårighet: Svår
90 min

Ingredienser

8 Portioner

Kryddor

Lammfärssåsen

Ostsåsen

Övrigt

Att toppa med

Gör så här

    lammfärssåsen

  1. 1

    Skiva löken tunt, gärna med en mandolin.

  2. 2

    Stek löken långsamt i smör och lite olja i en stekpanna på medelvärme tills den blir mjuk, cirka 15-20 minuter. Löken bör få en brun färg. Rör om då och då.

  3. 3

    Stek färsen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlöken och tomatpurén och låt dem fräsa i cirka 2 minuter. Tillsätt sedan alla kryddor och fräs ytterligare i cirka 2 minuter.

  4. 4

    Tillsätt de återstående ingredienserna och låt allt puttra ihop i cirka 15-20 minuter.

  5. Aubergine

  6. 5

    Skiva auberginen tunt och stek skivorna i lite smör på medelvärme tills de blir gyllene på båda sidorna.

  7. 6

    Lägg de fräsande stekta skivorna på en tallrik åt sidan.

  8. Ostsåsen

  9. 7

    Värm upp färskosten och crème fraichen. Rör sedan ner den rivna osten samt tillsätt kryddorna.

  10. Ihopsättnig

  11. 8

    Placera en ugnsform på arbetsytan och börja med att varva ostsås, aubergineskivor och köttfärssås. Avsluta med ett lager ostsås och strö över resten av den rivna osten. Gratinera i ugnen i ungefär 30 minuter.

Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

3 out of 5 stars

Gjorde allt enligt recept och det smakade bra när jag la ihop allt. Sedan hände något i ugnen och ostsåsen skar sig. Vad blev fel?

Pia

Tråkigt att höra! har ändrat nu i recept så att man inte ska ha i riccotaost i ostsåsen, tror det beror på det. Hoppas det blev gott i alla fall men synd att såsen inte blev bra

Andreas