Rostad Aubergineröra med Basilika

Publicerad 2024-08-23
Uppdaterad 2024-08-23
1
Krämig röra gjord på ugnsrostad hel aubergine med skalet på för extra god smak. Smaksätts med Basilika, vitlök och valnötter. Så god att doppa i bröd,grönsaker eller att ha som sås till middagen.
Ingredienser 10
Svårighet: Medel
65 min

Ingredienser

4 Portioner

Gör så här

  1. 1

    Dela auberginen på längden, ringla över lite olivolja Rosta i ugnen vid 225 grader i cirka 40 minuter.

  2. 2

    Låt auberginen svalna.

  3. 3

    Riv parmesanost och vitlök fint med ett rivjärn. Samt zesta citronen

  4. 4

    Rosta valnötterna på medelhög värme tills de har fått en rostad färg, cirka 5-8 minuter. eller rosta valnötterna i en ugn på 190 grader varmluft ca 5-7 minuter.

  5. 5

    Blanda ihop alla ingredienser (auberginen Kan mixas hel om du vill, annars skrapar du ihop "fruktköttet"). Smaka av tillsätt eventuellt Sambal Oelek om du vill ha lite hetta i röran

Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Vanliga frågor om Rostad Aubergineröra med Basilika

Hur lång tid tar det att laga Rostad Aubergineröra med Basilika?

Det tar totalt 65 minuter att laga Rostad Aubergineröra med Basilika. Förberedelserna tar cirka 20 minuter och tillagningen tar ungefär 46 minuter.

Hur många portioner ger receptet Rostad Aubergineröra med Basilika?

Detta recept ger 4 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är Rostad Aubergineröra med Basilika glutenfritt?

Rostad Aubergineröra med Basilika verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till Rostad Aubergineröra med Basilika?

De huvudsakliga ingredienserna i Rostad Aubergineröra med Basilika är: Aubergine , Riven parmesan eller Grana padano, Ricotta , Vitlöksklyftor, Olivolja . Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa Rostad Aubergineröra med Basilika?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. Rostad Aubergineröra med Basilika håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller Rostad Aubergineröra med Basilika?

Rostad Aubergineröra med Basilika är ett LCHF-recept som är lågt i kolhydrater och högt i fett och protein. Varje portion innehåller uppskattningsvis 8g kolhydrater, vilket gör det perfekt för dig som följer en ketogen eller LCHF-diet.