LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Publicerad 2022-07-28
Uppdaterad 2023-05-10
4
Nytt spännande recept dessa japanska kålpannkakor som smaksätts med soja ,ingefära och sesamolja är en riktig favorit som vanligtvis görs med mjöl men i detta recept används istället mandelmjöl och psyllium.
Ingredienser 17
Svårighet: Medel
25 min

Ingredienser

1 Portioner
När antal portioner ändras

Tänk på att du i vissa fall kan behöva justera tillagningstiden, då mängden för ingredienserna har ändrats.

Pankakan

Smaksättningen

Övrigt

Gör så här

  1. 1

    Vispa ihop ägg, crème fraîche, vatten, smör, mandelmjöl och psylliumhusk. Låt stå och svälla i ca 3-5 min.

  2. 2

    Medan smeten sväller, strimla vitkålen och hacka svampen och salladslöken i små bitar.

  3. 3

    Riv morötterna och ingefäran fint på ett rivjärn.

  4. 4

    Tillsätt salladslök, svamp, morötter, ingefära och smaksättning i smeten.

  5. 5

    Värm en stekpanna med lite rapsolja och häll ner hälften av smeten.

  6. 6

    Stek till den är gyllenbrun på ena sidan, cirka 3 minuter. Vänd sedan pannkakan försiktigt med två stekspadar, eller använd en tallrik för att göra det enklare att vända. Stek den andra sidan tills den också är gyllenbrun.

  7. 7

    Gör detsamma med nästa pannkaka.

  8. 8

    Servera med chilimajonnäs, gärna med rostade sesamfrön och hackad salladslök.

Kommentarer (1)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Vart tog bakpulvret vägen och varifrån kom ingefäran???

Birgit

Vanliga frågor om LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka

Hur lång tid tar det att laga LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka?

Det tar totalt 25 minuter att laga LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka. Förberedelserna tar cirka 8 minuter och tillagningen tar ungefär 18 minuter.

Hur många portioner ger receptet LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka?

Detta recept ger 2 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka glutenfritt?

LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka verkar vara glutenfritt baserat på ingredienserna, men kontrollera alltid etiketter på förpackade produkter för att vara säker. Perfekt för dig som undviker gluten.

Vilka ingredienser behöver jag till LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka?

De huvudsakliga ingredienserna i LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka är: Soya, Sesamolja , Ingefära riven, Chilimajonäs , Salladslök. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka?

LCHF Okonomiyaki – japansk kålpannkaka innehåller ingredienser som Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.