LCHF Budapestrulle

Publicerad 2023-05-01
Uppdaterad 2023-05-10
10
Budapestbakelsens dag firas den 1 maj och såklart ska jag dela med mig av mitt recept på denna läckra bakverk som jag aldrig kan få nog utav! Klassiskt när det är som bäst. Fyll med det färska bär du tycker om eller med frukt (om du äter det)
Ingredienser 8
Svårighet: Lätt
40 min

Ingredienser

8 Portioner

Budapestrulle

Fyllnigen

Att ringa över

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175 grader med över- och undervärme.

  2. 2

    Vispa äggvita och sötning till en jämn marängsmet med fasta toppar.

  3. 3

    Blanda de torra ingredienser och vänd sedan ner nötblandningen i marängsmeten.

  4. 4

    Pensla ett bakplåtspapper med lite olja. Bred ut nötmarängen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda tills den får en fin färg i mitten av ugnen, cirka 12-15 minuter.

  5. 5

    Vänd upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta varsamt bort bakplåtspappret som kakan gräddades på. Låt svalna (om du har bråttom, placera den i frysen i 3-5 minuter).

  6. Fyllningen

  7. 6

    Vispa grädden tills den blir fast och vänd sedan ner grädden i bären.

  8. 7

    Bred ut fyllningen över marängen och rulla ihop den som en rulltårta.

  9. 8

    Smält chokladen och ringla den över rulltårtan. Sedan är det bara att njuta!

Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

5 out of 5 stars

Hur gör du när du vänder ner nötblandningen i den fluffiga marängsmeten uta att luften i marängensmeten kolapsar? Jag tycket att hur försiktig jag än är blir det platt fall. Mvh Eva

Eva

Hej Eva! Ja den blir ju inte alls så "fluffig" som en vanlig Budapest tårta blir, utan botten är väldigt platt och det kan man inte göra så mycket åt i just detta recept i alla fall. Jag rör bara försiktigt ner nötblandnigen men Äggvitan minskar ju i volym och fluffighet efter man rört ner nötterna. Du får helt enkelt testa ett annat recept om du vill ha den fluffigare

Andreas

5 out of 5 stars

Hej nu är tårtan klar, ska avnjutas vid fikat. Tror du att man kan olja bakplåtspapper för att det ska bli lättare att lossa. Tog en fuktig handduk och lade över en stund hjälpte kanske lite. Tack för receptet, ha det gott 😍

Gunnel

Vanliga frågor om LCHF Budapestrulle

Hur lång tid tar det att laga LCHF Budapestrulle?

Det tar totalt 40 minuter att laga LCHF Budapestrulle. Förberedelserna tar cirka 12 minuter och tillagningen tar ungefär 28 minuter.

Hur många portioner ger receptet LCHF Budapestrulle?

Detta recept ger 8 portioner. Du kan enkelt justera mängderna genom att använda portionskalkylatorn på receptsidan.

Är LCHF Budapestrulle glutenfritt?

LCHF Budapestrulle innehåller gluteninnehållande ingredienser som Hasselnötsmjöl. För att göra receptet glutenfritt kan du byta ut dessa mot glutenfria alternativ.

Vilka ingredienser behöver jag till LCHF Budapestrulle?

De huvudsakliga ingredienserna i LCHF Budapestrulle är: Äggvita, Sötnigsmedel, Hasselnötsmjöl, Mandelmjöl, Vaniljpulver. Se hela ingredienslistan på receptsidan för exakta mängder och alla ingredienser.

Kan jag frysa LCHF Budapestrulle?

De flesta rätter går att frysa, men kvaliteten kan variera. LCHF Budapestrulle håller sig färsk i kylskåp i 3-4 dagar.

Vilka näringsämnen innehåller LCHF Budapestrulle?

LCHF Budapestrulle innehåller ingredienser som Hasselnötsmjöl, Mandelmjöl vilket gör det högre i kolhydrater. Detta recept är inte lämpligt för en strikt LCHF- eller ketogen diet.